top of page
THIS COULD BE YOUR MUSIC LABEL ZOEKT STAGIAIR(E)

 

TCBYML is een jonge, independent muziekmaatschappij gevestigd in Amsterdam. Wij bestaan sinds 2012 en brengen onze muziek uitsluitend digitaal uit. Begonnen met het releasen van internationale artiesten in Nederland hebben we nu ook steeds meer Nederlandse artiesten die wereldwijd worden gepromoot. De vijf divisies van TCBYML zijn New Music, Catalogue, Marketing Services, Classical en Music Publishing.

Helaas hebben wij door alle Covid omstandigheden besloten om dit eerste semester van september tot januari het zonder een stagiair te doen. Vanaf januari bekijken we de situatie zoals hij dan is. Hopelijk zitten we dan met elkaar in een betere en of Covid vrije periode. 

Ben jij op zoek naar een stage in de muziekwereld waarbij je een aantal projecten zelfstandig mag draaien? Waar je aan de hand van onze grote ervaring leert hoe de business in elkaar zit? Wil jij werken in een inspirerende omgeving, middenin de nieuwe entertainment hot-spot van Amsterdam? Laat dan snel wat van je horen.

​​

Werkzaamheden:

 • Het op dagelijkse basis checken van alle social media op posts over onze artiesten.

 • Opvolging geven aan (inter)nationale persmailings.

 • Het uitbreiden van onze internationale radio database inclusief internationale correspondentie.

 • Het gereed maken voor release van een grote serie albums.

 • Het organiseren van persdagen.

 

Profiel:

 • Je volgt een MBO of HBO opleiding.

 • Je bent een muziek fan 1e klas.

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 • Social media heeft geen geheimen voor je.

 • Je bent efficiënt en kunt goed plannen.

 • Je communiceert uitstekend, zowel intern als extern.

 • Je bent nauwkeurig en precies maar ook flexibel.

 • Je toont initiatief en bent creatief.

 • Je bent een doorzetter met gevoel voor humor.

 

Wij bieden een stageplek voor 4 á 5 dagen in de week bij een kleine, snelgroeiende start-up. TCBYML heeft meer dan vijftig jaar entertainment business ervaring in huis, je komt in aanraking met alle ins- en outs van deze bijzondere wereld. En… lunch + vrijmibo = included :-)

 

Doen? Stuur een mail naar eelco@tcbyml.com waarin je laat weten waarom wij jou moeten nemen.

Dit is natuurlijk niet echt ons kantoor in dit filmpje dat had je vast al wel begrepen, toch? Maar bij ons is het net zo gezellig, dat dan weer wel.

 

WAT VOND ONZE HUIDIGE STAGIAIRE ER VAN? HIERONDER STAAT HAAR VERHAAL.

 

Ik ben Manon, 20 jaar, ik studeer Media & Entertainment Management en heb stage gelopen bij TCBYML.

 

TCBYML is het meest unieke bedrijf dat ik ooit heb gezien, laat staan voor heb gewerkt. Hard werken en een ongekende passie voor muziek voeren er de boventoon. Als stagiaire zal je nooit onder druk worden gezet, je mag je dagen volledig zelf indelen, je kan alles vragen, je kan alles bespreken, niks moet en alles mag. Jouw mening telt echt. 

 

Voordat ik bij TCBYML als stagiaire aan het werk ging was ik al werkzaam in de muziek business. Het enige waar ik mee zat was, welke stappen moet ik nou zetten om verder te komen? En hoe wordt ik nou echt goed in mijn werk? Eelco en Arjan hebben er alles aan gedaan om mij verder te helpen in de muziek business. Zij boden mij de helpende hand, het netwerk en de kans om verder te groeien.  

 

Het label zelf werkt net iets anders dan bijvoorbeeld een major label. En de kans om zelfstandig te werken voor een volledig digitaal en internationaal label kost je bij een major vaak jaren om te bereiken, hier kan je direct aan de slag. 

 

Om te schetsen hoe zo’n stageperiode bij TCBYML er uit ziet:

Artist reports ontwerpen - Social media bijhouden van de artiesten - Alles wat er gebeurt rondom de artiesten in de gaten houden - Database uitbreiden - Persberichten schrijven - Meedenken en werken aan het in de markt zetten van een artiest - Je mening geven over nieuwe muziek - Vergaderen met artiesten - Concerten & festivals bijwonen - Vrijmibo - De lunchtafel klaar zetten (alleen als je daar zelf zin in hebt) - Koffie zetten (alleen als je daar zelf zin in hebt) - Lekker jezelf zijn - etc. etc.

 

Ben jij open minded, niet vies van hard werken en je extra inzetten, wil jij alle ins en outs te weten komen over de muziek industrie en zie je stage lopen bij TCBYML helemaal zitten?

 

Ik zeg schrijf die mail!

bottom of page